Γερμανικά για Ενήλικες

Τα μαθήματα απευθύνονται σε εργαζόμενους και σπουδαστές. Η διδακτική ύλη περιλαμβάνει μαθήματα που αντιστοιχούν στα επίπεδα Β1 και Β2 του Γκαίτε και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να κατανοήσει και να μάθει τη βασική γραμματική, το συντακτικό και τα γλωσσολογικά φαινόμενα ώστε να μπορεί να εφαρμόζει τις γνώσεις αυτές σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Γερμανικά

Τα μαθήματα είναι προσαρμοσμένα σε θεματολογία σχετικά με :

 • Καθημερινή ζωή: 
  • Φαγητό, ποτό, καθημερινότητα, εξωτερική εμφάνιση και προσωπικότητα, αγορές, οικογένεια, προσωπικές σχέσεις, διασκέδαση, ειδήσεις, τηλεόραση κ.α.
 • Σπουδές:
  • Σχολείο, εκπαίδευση, βιβλία, πολιτική, ιστορία, φύση και περιβάλλον, ξένοι στη Γερμανία κ.α.
 • Επάγγελμα:
  • Τουρισμός, εργασία, διαμονή, επικοινωνία, οικονομία, βιομηχανία κ.α.

Έναρξη Μαθημάτων

20/06/2024
 • Έναρξη Μαθημάτων - Γερμανικών

26/06/2024
 • Έναρξη Μαθημάτων - Γερμανικών

17/10/2024
 • Έναρξη Μαθημάτων - Γερμανικών

23/10/2024
 • Έναρξη Μαθημάτων - Γερμανικών

Ιδανικό για όσους θέλουν να εργασθούν ή εργάζονται στο χώρο του τουρισμού, εμπορίου, κατασκευών, επικοινωνιών και όσους θέλουν να εργασθούν ή να  σπουδάσουν στη Γερμανία.

Διάρκεια :

 • Η χρονική διάρκεια των μαθημάτων για τους εκπαιδευόμενους που έχουν διδαχτεί Γερμανικά στο παρελθόν και έχουν σαν στόχο το Β1 ή το Β2 τα μαθήματα ξεκινούν 2 φορές τον χρόνο, τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο και έχουν διάρκεια 13 με 14 μήνες.

 

 • Η χρονική διάρκεια των μαθημάτων για τους εκπαιδευόμενους που δεν έχουν διδαχτεί Γερμανικά στο παρελθόν και έχουν σαν στόχο το Β1 ή το Β2 τα μαθήματα ξεκινούν 2 φορές τον χρόνο, τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο και έχουν διάρκεια 17 με 18 μήνες.

Εξετάσεις :

 

Σήμερα οι εξετάσεις πιστοποιητικών γλωσσομάθειας Γερμανικών στην Ελλάδα διεξάγονται από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe). Τα επίπεδα γλωσσομάθειας καθορίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς  για τις γλώσσες και για τα επίπεδα Β1 και Β2 αφορούν στις εξής δεξιότητες:

Ο υποψήφιος αναμένεται να κατανοεί τα βασικά σημεία του λόγου, αν χρησιμοποιείται κατανοητή επίσημη γλώσσα και αν πρόκειται για οικεία θέματα σχετικά με την εργασία, το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο κλπ. Να χρησιμοποιεί τη γλώσσα σε συνθήκες που προσφέρονται για τη χρήση της κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε περιοχές όπου χρησιμοποιείται αυτή η γλώσσα. Να διατυπώνει απλό και συνεκτικό λόγο για οικεία θέματα και προσωπικούς τομείς ενδιαφέροντος. Να περιγράφει εμπειρίες και γεγονότα, όνειρα, ελπίδες και στόχους, καθώς επίσης να αιτιολογεί και να εξηγεί σύντομα τα σχέδια και τις απόψεις του.

Ο υποψήφιος ως αυτόνομος χρήστης της γλώσσας μπορεί να κατανοεί τα κύρια νοήματα σύνθετων κειμένων που πραγματεύονται συγκεκριμένα ή αφηρημένα θέματα και επιστημονικές συζητήσεις πάνω στο δικό του ειδικό τομέα. Συνεννοείται με ευχέρεια και αμεσότητα με άτομα που έχουν ως μητρική τη γλώσσα-στόχο, καθιστώντας τη συνομιλία μαζί τους φυσική και απρόσκοπτη και για τις δύο πλευρές. Μπορεί να διατυπώνει τις απόψεις του διεξοδικά και με σαφήνεια, να εξηγεί τη θέση του πάνω σε ένα επίκαιρο ζήτημα και να αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων πιθανοτήτων.

Ο υποψήφιος αναμένεται να κατανοεί ένα ευρύ φάσμα κειμένων σχετικά μεγάλης έκτασης και υψηλού βαθμού δυσκολίας και να αντιλαμβάνεται ακόμη και υπονοούμενες έννοιες. Να εκφράζεται με ευχέρεια και αμεσότητα, χωρίς να ψάχνει συχνά εμφανώς για λέξεις. Να χρησιμοποιεί τη γλώσσα αποτελεσματικά και ευέλικτα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή ή στην εκπαίδευση και τις σπουδές. Να παράγει σαφή, ορθά δομημένο και εκτενή λόγο, ακόμη και για πολύπλοκα θέματα, χρησιμοποιώντας σωστά διάφορα συνδετικά στοιχεία.

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι σε θέση να καταλάβει ένα ευρύ φάσμα κειμένων, ακόμα και όταν αυτά είναι αφηρημένα ή σύνθετα ως προς το περιεχόμενο και τη γλώσσα. Να μπορεί να συντάξει απαιτητικά κείμενα, τα οποία παρουσιάζουν ένα περιεχόμενο καλά δομημένο, με σαφήνεια και με το κατάλληλο ύφος για τον εκάστοτε αποδέκτη. Επίσης, να μπορεί να συμμετέχει με ευκολία σε μία συζήτηση καθώς και να χρησιμοποιεί κατάλληλα ιδιωματικές εκφράσεις και να ξεχωρίζει νοηματικές αποχρώσεις.

Σχετικά Προγράμματα

AutoCAD 3D

AutoCAD 3D

Αγγλικά για επαγγελματίες

Αγγλικά για επαγγελματίες

Android

Android

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Αγγλικά για ενήλικες καθώς και για τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά μας προγράμματα επικοινωνήστε μαζί μας καλώντας στο 2810288853  είτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην διπλανή φόρμα ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς και να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το Τηλέφωνο σας (απαραίτητο)

Επιλέξτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει (απαραίτητο)


Αποδέχομαι τους όρους χρήσης (απαραίτητο)

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies