Εισαγωγή στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ekΜάθησις και το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΚΕΝΓ) διοργάνωσαν την Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Ιουνίου στις 7 μμ, στο Ηράκλειο διάλεξη – σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγή στη Νοηματική Γλώσσα».

Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

  • Αναφορά στις βασικές έννοιες της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.
  • Ανάλυση της αναγκαιότητας, της γνώσης και χρήσης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας καθώς και της συμβολής αυτής στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Ακουόντων και Κωφών.
  • Διαδραστικός χαρακτήρας σεμιναρίου ώστε μέσα σε λίγη ώρα δυνατότητα επικοινωνίας πραγματοποιώντας σύντομους διαλόγους στη νοηματική γλώσσα.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 &Τρίτη 26 Ιουνίου στο εκπαιδευτικό κέντρο του ομίλου ekΜάθησις, στην οδό Χρυσοστόμου 6 (ΟΑΣΗ). Ώρα Έναρξης 7:00 μμ,

Η Είσοδος ήταν Ελεύθερη

Εισηγητής

Ομιλητής της διάλεξης ήταν ο κύριος Γιώργος Γκιντίκας, υπεύθυνος Σπουδών του  Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΚΕΝΓ) και Δάσκαλος  Νοηματικής.

Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Θεματολογία Σεμιναρίου :

Έγινε αναφορά στις βασικές έννοιες της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στην διάλεξη να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την γλώσσα και την κουλτούρα των Κωφών.

 

Ακόμη, αναλύθηκε η αναγκαιότητα, της γνώσης και χρήσης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας καθώς και της συμβολής αυτής στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Ακουόντων και Κωφών.

 

Τέλος, η διάλεξη είχε και διαδραστικό χαρακτήρα καθώς μέσα από ένα σύντομο μάθημα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πώς μέσα σε λίγη ώρα θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν πραγματοποιώντας σύντομους διαλόγους στη νοηματική γλώσσα.

 

Μετά το τέλος του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαίωσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Σχετικά Προγράμματα

Μαθήματα-Νοηματικής-Γλώσσας
Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή Εξ αποστάσεως
Πιστοποίηση Υπολογιστών

Πιστοποίηση H/Y – Προχωρημένο Επίπεδο

Πιστοποίηση H/Y για ΑΣΕΠ – Βασικό Επίπεδο

Ο εκπαιδευτικός όμιλος ekΜάθησις θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο λόγω περιορισμένων θέσεων, θα ενημερωθούν για νέο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στην επόμενη ημερίδα συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην διπλανή φόρμα ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς και θα σας ενημερώσουμε.

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το Τηλέφωνο σας (απαραίτητο)

Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό τον ατόμων για κράτηση θέσεων (απαραίτητο)